Evertune

Jeg er sertifisert Evertune-installatør. Dvs at jeg har gjennomført Evertunes spesielle sertifiseringsprogram. Hvis du ikke kjenner til Evertune så bør du besøke www.evertune.com.

Systemet er unikt ved at du ikke behøver å stemme gitaren etter at den først er satt opp og riktig justert. Veldig populært i studio-sammenheng hvor selv den minste intonasjonsproblematikk blir veldig hørbar. Det bygger på at draget i en streng balanseres mot en fjær i broen. Dette vil alltid være i balanse når det er rett satt opp og strengen vil derfor alltid være «like stram» dvs stemt. Man kan justere graden av «tilgivelse.» Dvs at selv om du bender en streng vil systemet gi etter og kompensere slik at strengen ikke endrer tonehøyde. Dette er ikke alltid det man ønsker. Derfor kan man sette den opp slik at tydelige bends fungerer som normalt, mens små «uhell» feks om man trykker strengen litt for hardt ut av pitch på en vansklig akkord osv ikke blir hørbart.

Evertune-systemet krever at man freser en spesiell lomme i gitarkroppen. Fresejobben er ganske omfattende og tar gjerne 5-6 timer. All elektronikk (pickups, potmeter osv) må avmonteres for så å settes på igjen etterpå. Naturligvis må gitaren settes opp med strenger, intoneres justeres osv til slutt.

Systemet fungerer på Strat, Tele, LP og lignende gitarer. Det fungerer ikke på Jazzmaster og archtops.

Når det gjelder pris på installasjonen, så regn med ca 11000kr totalt. Dette inkluderer selve bridgen som jeg kjøper inn fra USA (husk dyr dollar, frakt, toll og norsk mva).

Litt mer om Evertune her: https://www.youtube.com/watch?v=-sfP76IZQdM

Og her: https://www.youtube.com/watch?v=BVv3tCJaBxk

Og her: https://www.youtube.com/watch?v=y4nZBxGXxI0